iea5.jpg

Aurinkoenergia

Alkaen Pietarsaaren vuoden 1994 asuntomessuista, joihin suunnittelimme ja toimitimme ns. aurinkotalon, olemme olleet aurinkoenergian esitaistelijoita.
Aurinkoenergia on edullinen ja kaukovaikutteinen energiaratkaisu, joka on sekä luonnolle ystävällinen että taloudelle hyödyllinen ja joka sopii sekä omakotitaloon että vapaa-ajan asuntoon.

Auringosta voidaan saada ympäristöystävällistä energiaa lämmitykseen ja lämpimän käyttöveden tuottamiseen edullisesti ja vaivattomasti myös Suomen olosuhteissa. Aurinkokeräin muuttaa auringonsäteet lämmöksi. Aurinkolämmöllä voidaan tuottaa yli puolet omakotitalon vuotuisesta lämpimän käyttöveden- ja 10–20 % lämmitystarpeesta. Tämä on noin 25–30 % tavallisen pientalon vuotuisesta energiantarpeesta.

Suurin osa aurinkoenergiasta saadaan talteen kevään ja kesän aikana. Aurinkolämpöjärjestelmä voidaan helposti kytkeä osaksi mitä tahansa vesikiertoista lämmitysjärjestelmää ja se soveltuu lämpimän käyttöveden tuottamiseen myös niihin kiinteistöihin, joissa on suora sähkölämmitys.

Aurinkolämpö kiertää veden kanssa

Aurinkolämpöjärjestelmään kuuluu yleensä aurinkokeräimiä, pumppu- ja ohjausyksikkö sekä vesivaraaja. Aurinkolämpöjärjestelmän toiminta perustuu keräinten putkissa kiertävän jäätymättömän nesteen lämmittämiseen auringon säteilyenergialla. Kiertoneste luovuttaa lämmön edelleen vesivaraajaan.

Aurinkokeräimet tuottavat lämpöä automaattisesti aina, kun auringon säteilyä on saatavilla. Aurinkokeräimet tulee sijoittaa mahdollisimman aurinkoiseen paikkaan. Niiden optimaalinen suuntauskulma on etelään ja kallistuskulma noin 40–60 astetta vaakatasosta.

Lue lisää aurinkolämmöstä toimittajiemme kotisivuilta:

Roth_3paneler

Tiesitkö, että voit täydentää lämmitysjärjestelmääsi ympäristöystävällisellä aurikoenergialla? Tule käymään, niin kerromme lisää!